Het is een 35km lange, grotendeels autovrije fietsroute die in beide richtingen bewegwijzerd is. Je kunt op het traject de verrassende buitenrand van Oostende ontdekken. Daar werden recent nieuwe parken aangelegd, zoals het 'Evenementenpark Nieuwe Koers' met de sterrenwacht Astropolis, het innovatieve landbouwpark 'De Tuinen van Stene' en de Oosteroever-duinen met het uitkijkpunt De Halve Maan.

Fiets- of wandeltocht

Je fiets- of eventuele wandeltocht kan starten aan het Provinciaal Domein Raversyde, aan het Romeins Archeologisch Museum in Oudenburg of aan Sportcentrum Ter Polder in Bredene. Je fietst door het Geuzenbos, langs de Oostendse Kreken en het natuurgebied De Zwaanhoek en maakt kennis met de transformatie van de stadswijk Oosteroever en het vernieuwde zee-front van De Stad aan Zee.

De plechtige opening van de interessante fietsroute, met muzikale fietstocht voor de genodigden, had zaterdagmorgen plaats bij het nieuwe woonzorgcentrum 'De Drie Platanen', één van de pareltjes langs de fietsroute. Na de toespraken van gedeputeerde voor Toerisme, Sabien Lahaye, en de Oostendse schepen van ruimtelijke ordening, Bjorn Anseeuw (NVA) werd ook de viertalige brochure met handige kaart, waarop het traject en de bezienswaardigheden aangeduid zijn, voorgesteld. Die is verkrijgbaar (?2,00) in de toerismekantoren van Oostende, Oudenburg en Bredene, in PD Raversyde, in PI Tolhuis Brugge en bij Westtoer. (FRO)

Het is een 35km lange, grotendeels autovrije fietsroute die in beide richtingen bewegwijzerd is. Je kunt op het traject de verrassende buitenrand van Oostende ontdekken. Daar werden recent nieuwe parken aangelegd, zoals het 'Evenementenpark Nieuwe Koers' met de sterrenwacht Astropolis, het innovatieve landbouwpark 'De Tuinen van Stene' en de Oosteroever-duinen met het uitkijkpunt De Halve Maan. Je fiets- of eventuele wandeltocht kan starten aan het Provinciaal Domein Raversyde, aan het Romeins Archeologisch Museum in Oudenburg of aan Sportcentrum Ter Polder in Bredene. Je fietst door het Geuzenbos, langs de Oostendse Kreken en het natuurgebied De Zwaanhoek en maakt kennis met de transformatie van de stadswijk Oosteroever en het vernieuwde zee-front van De Stad aan Zee.De plechtige opening van de interessante fietsroute, met muzikale fietstocht voor de genodigden, had zaterdagmorgen plaats bij het nieuwe woonzorgcentrum 'De Drie Platanen', één van de pareltjes langs de fietsroute. Na de toespraken van gedeputeerde voor Toerisme, Sabien Lahaye, en de Oostendse schepen van ruimtelijke ordening, Bjorn Anseeuw (NVA) werd ook de viertalige brochure met handige kaart, waarop het traject en de bezienswaardigheden aangeduid zijn, voorgesteld. Die is verkrijgbaar (?2,00) in de toerismekantoren van Oostende, Oudenburg en Bredene, in PD Raversyde, in PI Tolhuis Brugge en bij Westtoer. (FRO)