Nieuwe fietsers- en voetgangersbrug langs de Leie in Menen zal 3,4 miljoen euro kosten

De S-vormige stalen brug met een lengte van 62 meter zal steunen op eenvoudige schuine palen.© GF
De S-vormige stalen brug met een lengte van 62 meter zal steunen op eenvoudige schuine palen.© GF
Redactie KW

De Vlaamse Waterweg en het stadsbestuur van Menen leggen momenteel de laatste hand aan het aanbestedingsdossier voor de nieuwe fietsers- en voetgangersbrug over de Leie ter hoogte van de Grondwetstraat.

Bedoeling is om eind dit jaar de aannemer aan te duiden en te starten met de effectieve werken. De kostprijs voor de werken wordt geraamd op 3,4 miljoen euro. Dat blijkt uit het antwoord op een parlementaire vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger Ben Maertens (N-VA) aan minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open VLD).

Veilig fietsverkeer

De S-vormige stalen brug met een lengte van 62 meter zal steunen op eenvoudige schuine palen. Een flauwe helling van 4% moet zorgen voor vlot fietsverkeer. De fietsers- en voetgangersbrug zal de Leie overspannen ter hoogte van de sportsite Vauban en de Grondwetstraat. Daar zal ze geïntegreerd worden in het Barakkenpark.

De brug moet een belangrijke verbinding vormen voor het fietsverkeer in de omgeving en ligt bovendien op de fietssnelweg Komen-Deinze. “Samen met de nieuwe brug van de Rijselstraat brengt dit fietsproject de Leie terug naar het centrum van onze stad. Dit wordt zo een aangename toegangspoort voor wielertoeristen en wandelaars, die via het jaagpad langs het water Menen binnenkomen”, zegt N-VA-schepen van Toerisme Virginie Breye. (CBM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier