Nieuwe Dorpsbrug in Ingelmunster gaat donderdagvoormiddag officieel open

Donderdag 9 juli gaat de nieuwe Dorpsbrug in Ingelmunster terug open voor alle verkeer. (Foto FODI)
Redactie KW

Na drie jaar (!) gaat de nieuwe Dorpsbrug in Ingelmunster op donderdagvoormiddag 9 juli eerst officieel open, waarna ook het verkeer weer wordt toegelaten.

De werken aan de nieuwe Dorpsbrug duurden langer dan voorzien wegens de ‘krak’ in juni 2019 en ook door de coronamaatregelen. Tijdens de lockdown werden er ook meerdere weken geen werken uitgevoerd. In de voorbije dagen is de nieuwe brug met glans geslaagd voor haar stabiliteitstesten. Daarom stellen De Vlaamse Waterweg nv en gemeente Ingelmunster ze open voor het verkeer vanaf donderdag 9 juli.

Ook heeft de gemeente, samen met haar bewoners, een nieuwe naam gekozen voor deze 286 meter lange brug die het centrum siert. In de voormiddag volgt er een beperkte opening nabij het station. Kurt Windels, burgemeester van Ingelmunster en Chris Danckaerts, gedelegeerd bestuurder van De Vlaamse Waterweg nv, zullen een woordje zeggen en de nieuwe naam van de brug onthullen. Vervolgens wandelen de genodigden samen de brug in om te eindigen aan de kant van de markt waar de omgeving ook een metamorfose kreeg, afgestemd op de plannen van de brug. (PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier