Nieuwe campagne politiezone Arro Ieper: “Aan het stuur en High? Rijbewijs Bye Bye!”

Evelyne Vanhove samen met Nico Van Oost en korpschef HCP Kenneth Coigné. © Eric Flamand
Redactie KW

“Aan het stuur en high? Rijbewijs bye bye!”, zo luidt de nieuwe campagne van politiezone Arro Ieper. Een weinig genuanceerde slogan, misschien ietwat controversieel, maar vaak hebben deze de meeste impact. “En dat is wel nodig voor het thema waarrond we willen sensibiliseren: drugs in het verkeer”, aldus preventiecoördinator Evelyne Vanhove.

Het is de bedoeling om een aantal misvattingen uit te klaren, zaken die bij de verkeersdienst,het parket en de hulpverlening in de regio vaak terugkomen. Één van de misvattingen is de strafmaat. Voor drugs in het verkeer gelden namelijk strengere straffen dan voor alcohol.

Ook de impact van de stoffen op je lichaam wordt vaak onderschat: hoe lang de stoffen in je lichaam blijven en vanaf wanneer je weer achter het stuur kan kruipen. Het CGG Largo en Drugs Expertise Team Westhoek wijzen erop dat het in dit geval belangrijk is om je te informeren. Hiervoor kan beroep gedaan worden op henzelf, maar er bestaan ook heel wat betrouwbare sites waar je informatie kan inwinnen.

De campagne wordt bekend gemaakt via de eigen website en sociale media,maar ook op grote evenementen. De Heksenstoet van komende zondag in Beselare mag de spits afbijten,daar wordt een infostand opgezet ter hoogte van Koer Bayart,je kan er gadgets winnen van de nieuwe campagne,maar andere info kun je er ook krijgen.

Een week later staat de infostand op het Dranouters Festival en later nog op de avondmarkt in Dadizele en Frietrock.

(EF)

Meer info kun je ook vinden op de websites www.cgglargo.be , www.detwesthoek.be en www.druglijn.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier