Nieuwe bocht op de Markt van Waregem klaar: voortaan van Stormestraat naar Stationsstraat

In Waregem is de aanleg van nieuwe bocht over de Markt, die het verkeer vanuit de Stormestraat naar de Stationsstraat afleidt, afgerond. Sinds het weekend is de weg open voor alle weggebruikers, waardoor de ene kant van het plein nu verkeersvrij is.

Sinds het weekend is de weg open voor alle weggebruikers, waardoor de ene kant van het plein nu verkeersvrij is. © PNW

Met deze ingreep krijgt een oud politiek dossier een oplossing. De voorbije jaren bogen verschillende werkgroepen zich over zo’n oplossing, maar knopen werden er nooit echt doorgehakt.

Stroomversnelling

Enerzijds was er het probleem van de Lijnbussen – die binnenkort helemaal uit het centrum geweerd worden, anderzijds leken de handelaars er nooit echt voor te vinden. De wekelijkse markt in coronatijden bracht de hele zaak in een stroomversnelling: om de kramen verder uit elkaar te zetten, was een verkeersvrij plein noodzakelijk.

De CD&V-meerderheid besliste daarna om het definitief verkeersvrij maken van (de ene kant van) de Markt op te nemen in het nieuwe mobiliteitsplan. Nu de werken aan het Kruidvat afgerond zijn, is het stuk Markt tussen winkelcentrum Het Pand en de dekenale kerk voorbehouden voor fietsers en wandelaars.

Geen achterpoortjes

Een achterpoortje waarbij bestuurders over de parking naar de Keukeldam kunnen rijden, is intussen verholpen. Er staan paaltjes en bloembakken, in afwachting van een heraanleg van de parking. Die nieuwe parking zal kleiner zijn dan de huidige.

(PNW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.