Nieuw verkeersreglement voor het centrum Oostkamp

© GST
Redactie KW

Op de gemeenteraad van 16 mei werd het nieuwe verkeersreglement voor het centrum van Oostkamp goedgekeurd. Het nieuwe plan richt zich vooral op een vernieuwd parkeerbeleid, de uitbreiding van de zone 30 en eenrichtingsverkeer in een deel van de Kapellestraat.

Het centrum van Oostkamp kent een hoge parkeerdruk zoalsin de Kortrijksestraat, Schooldreef, Stationstraat en Kapelstraat. In deze straten zullen een aantal parkeerplaatsen voorbehouden worden voor kort parkeren met een maximum tijd van 30 minuten. Dit zal van toepassing zijn tussen 9 en 18 uur op weekdagen en op zaterdag. Op zon- en feestdagen geldt deze regeling niet en mag men onbeperkt parkeren net zoals in de andere blauwe zones in de gemeente.

Zone 30

Van de gelegenheid zal ook gebruik gemaakt worden om de snelheid van 50 km/uur te verlagen naar 30 km/uur. De zone zal ingevoerd worden tussen de Brugsestraat en de Guido Gezellestraat, in de Majoor Woodstraat en in de Kapellestraat tussen de Schooldreef en de Stationsstraat.

Dit stuk van de Kapellestraat zal ook veranderen van een tweerichtingsweg naar een eenrichtingsweg. Er zal enkel nog verkeer toegelaten worden komende vanaf het kruispunt met de Schooldreef, richting Stationsstraat. De motivatie voor deze verkeerswijziging is de smalle wegbreedte van de Kapellestraat in combinatie met de geparkeerde voertuigen die voor vele onveilige situaties zorgen.

Het nieuwe verkeersreglement zal ingaan eind juni en zal op een datum dan geëvalueerd worden en indien nodig bijgestuurd. Op de vraag of het aanbrengen van detectie sensoren op de parkeerstroken onderzocht is, kon schepen Els Roelof antwoorden dat het momenteel niet aan de orde is om dit systeem te overwegen gezien de hoge kostprijs en het feit dat er voor dit nieuw verkeersreglement geen grote ingrijpende wegenis werken nodig zijn.

(GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier