Nieuw stuk fietspad werd… ingewandeld in Zwevegem

Het nieuwe fietspad werd officieel ingehuldigd. © foto GV
Redactie KW

In de late namiddag werd vrijdag het ontbrekende stukje van het Guldenspoorpad officieel ingewandeld.

Na jaren onderhandelen en vooral wachten, kon nu het ontbrekende stuk van het Guldenspoorpad tussen de Deerlijkstraat en de Otegemstraat officieel in gebruik genomen worden. Schepen Spincemaille was dan ook in haar nopjes bij het doorknippen van het lint. Zij heeft jarenlang geijverd bij de provincie om dit stukje fietspad aangelegd te krijgen. Ook de burgemeester toonde zich tevreden, want volgens hem zal de realisatie van dit fietspad het fietsverkeer in de gemeente veiliger maken en bevorderen.

De missing link, zoals het ontbrekende stuk ook wel eens genoemd werd, is een dubbelrichtingsfietspad van drie meter breed over een afstand van zo’n 500 meter. Het nieuwe fietspad maakt deel uit van het bovenlokaal functioneel fietsroutenetwerk, het netwerk van fietsroutes voor de dagelijkse verplaatsingen naar school of naar het werk.

De totaalkost van de werken bedraagt 358.364 euro waarvan de provincie het grootste deel, bijna 250.000 euro, voor haar rekening neemt. Het Vlaamse Gewest subsidieert hiervan 50% via het Fietsfonds. De gemeente investeerde 115.543 euro in het project.

Gedeputeerde voor mobiliteit Jurgen Vanlerberghe zei in zijn openingsspeech, dat hij het budget voor aanleg van fietspaden deze legislatuur wil verdubbelen. “In de vorige legislatuur hebben we zo’n 20 miljoen euro geïnvesteerd in onze fietspaden, de komende zes jaar willen we dit bedrag verdubbelen naar 40 miljoen euro. We hebben immers een achterstand weg te werken.”, klonk het.

(GV/ foto GV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier