Nieuw parkeerplan Middelkerke gaat pas later van start

Paul Bruneel

De invoering van het nieuwe parkeerplan in Middelkerke, dat normaal gezien op 15 februari van start zou gaan is uitgesteld tot zaterdag 26 februari.

De reden is dat het parkeerbedrijf Optimal Parking Control veel aanvragen krijgt om te verwerken en het gemeentebestuur wil daarom de inwoners en tweede verblijvers voldoende tijd geven om een parkeervergunning aan te vragen.

De eerste dag stond een lange rij wachtenden aan de deur van de parkeershop in de populierenlaan en om dat te vermijden werden de volgende dagen enkel nog de mensen toegelaten die vooraf een afspraak hadden gemaakt. Het gemeentebestuur helpt OPC en zet tijdelijk ook eigen gemeentepersoneel in als extra dienstverlening voor de burgers.

Parkeervergunning online aanvragen

Inwoners en tweedeverblijvers kunnen tot en met vrijdag 11 februari terecht in de bib om hun parkeervergunning online aan te vragen. “Het nieuwe parkeerplan is niet in het leven geroepen om zoveel mogelijk parkeerboetes uit te schrijven. Van start gaan op 15 februari zou een heksenjacht betekenen daarom stellen we de invoering even uit tot aan de krokusvakantie” zegt burgemeester Jean-Marie Dedecker.

Op zaterdag 12 februari zal de scanwagen van OPC tussen 10 en 13 uur enkele testritten doen in zowel de nieuwe betaalzones als de blauwe zones. Het gaat hier louter om verkennende testritten om de apparatuur goed in te stellen, er worden geen boetes uitgeschreven.

(PBM/foto LC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier