https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Nieuw parkeerbeleid in centrum Oudenburg

Er komen flyers en stickers om mensen te sensibiliseren.© LI
Er komen flyers en stickers om mensen te sensibiliseren.© LI
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

Op de Markt van Oudenburg geldt vanaf 1 december een parkeertijd van maximum drie uur en in een gedeelte van de Marktstraat en de Hoogstraat wordt parkeren beperkt tot 30 minuten.

“Om tegemoet te komen aan de verzuchtingen van inwoners en handelaars hebben we beslist om in te zetten op kort parkeren in combinatie met goed onderhouden randparkings. Zo willen we de parkeerrotatie verbeteren als ondersteuning van de lokale handelaars”, legt Gino Dumon, schepen van Mobiliteit, uit.

“Op 1 december gaat de sensibiliseringsperiode van drie maanden in. Tot eind februari 2021 zullen we overtreders nog niet beboeten, maar wel waarschuwen. Dat zal gebeuren door een flyer en sticker aan de wagen aan te brengen”, aldus nog de bevoegde schepen.

“Vanaf 1 maart 2021 zal het GAS-reglement worden gehanteerd en riskeren overtreders een geldboete.”

Flyers en stickers

“Alvorens we echter overgaan tot beboeten, starten we vanaf 10 december met een flyer- en stickeractie. We hopen dat tegen 1 maart 2021 onze inwoners en bezoekers van de handelszaken in deze zones voldoende kennis hebben gemaakt met het nieuwe parkeerbeleid en met onze randparkings”, vult burgemeester Anthony Dumarey aan.

De randparkings vind je aan Ipso Facto, de Abdijhoeve, de sporthal Ter Beke, het Stedebeekpad en het stadhuis. (LIN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.