Nieuw pad naar Bergelen Verkeersvrij

Redactie KW

De komende zomermaanden wordt een pad aangelegd tussen de Secretaris Vanmarckelaan en de Heerweg. Met de aanleg beoogt de gemeente een veilig en aantrekkelijk wandel- en fietstracé te creëren langs de Heulebeek, vanuit het centrum van Moorsele richting Provinciaal domein Bergelen en Kleine Bergelen.

Het pad in kwestie is welbekend bij vele inwoners van Moorsele. Het loopt langs hoeve Persyn in de Secretaris Vanmarckelaan naar de Heerweg.

Tractorsluizen

Het pad dat zich in een slechte staat bevindt wordt helemaal heraangelegd in een comfortabel twee sporenpad. De twee sporen zijn in beton, de rest in grindgazon. Twee tractorsluizen zullen voorkomen dat het pad gebruikt wordt door auto’s.

Gemeente en eigenaar vonden elkaar in dit project. De Italiaanse populieren langs het pad zijn er niet zo goed aan toe. Bovendien zorgen ze voor te veel schaduw op de nabije akker. Die worden vervangen door een streekeigen heg, aangevuld met duurzame bomen en bloemenweiden. Het pad biedt ook toegang tot het sportcentrum.

Het project wordt geraamd op ongeveer 147 000 euro, maar de gemeente krijgt voor ongeveer 70.000 euro subsidies vanuit het Europees project Valys.

(SL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.