Het nieuw tracé loopt over een afstand van 3,2 km, tussen het kruispunt met de Abeelstraat en de Scheidingsstraat in Ruiselede.

Het fietspad maakt deel uit van het bovenlokaal functioneel fietsroutenetwerk, het netwerk voor de dagelijkse verplaatsing naar school of naar werk.

In een volgende fase zal het fietspad verder worden aangelegd, over een afstand van 2,5 km, langs de Ruiseledesteenweg in Wingene. Daarna zal een vervolgtracé van zo'n 7,3 km gerealiseerd worden langsheen de Bruggesteenweg tot aan het Aanwijs te Beernem.

De totaalkost bedraagt zo'n 6,10 miljoen euro.

(WV)

Het nieuw tracé loopt over een afstand van 3,2 km, tussen het kruispunt met de Abeelstraat en de Scheidingsstraat in Ruiselede. Het fietspad maakt deel uit van het bovenlokaal functioneel fietsroutenetwerk, het netwerk voor de dagelijkse verplaatsing naar school of naar werk. In een volgende fase zal het fietspad verder worden aangelegd, over een afstand van 2,5 km, langs de Ruiseledesteenweg in Wingene. Daarna zal een vervolgtracé van zo'n 7,3 km gerealiseerd worden langsheen de Bruggesteenweg tot aan het Aanwijs te Beernem. De totaalkost bedraagt zo'n 6,10 miljoen euro.(WV)