Nieuw fietspad in asfalt tussen Kemmel en Ieper

Redactie KW

Er komt een nieuw fietspad tussen Kemmel en Ieper. Bevoegd minister Lydia Peeters maakt daarvoor liefst 2 miljoen euro vrij. De aanbesteding zou begin volgend jaar gebeuren.

Op dit moment is het fietspad een doorn in het oog van vele fietsers. De hitte van de voorbije zomer deed op vele plaatsen het beton zwellen waardoor heel wat bulten en gleuven voor een gevaarlijke situatie zorgden.

Schepen van Fiets Dirk Baekelandt is alvast zeer tevreden. “De aanbesteding zou begin volgend jaar gebeuren en het fietspad over de volledige lengte en aan beide zijden wordt heraangelegd in asfalt. De bomen langsheen de rijweg blijven.”

Ook fietspad tussen Dranouter en Loker

“Met de gemeente hadden we eerder al gesproken met het Agentschap Wegen en Verkeer om het fietspad heraan te leggen. We dachten ondertussen om een alternatieve fietsverbinding te maken naar Ieper om zo het probleem van het kapotte fietspad onder de aandacht te brengen. Dat hoeft nu niet meer gezien de toezegging van de minister.”

Aansluitend op het fietspad in Kemmel ligt nu al een paar jaar een mooi geasfalteerd en van de rijweg gescheiden fietspad naar Nieuwkerke. Toen duurden de werken twee jaar. Of dat ook zo zal zijn met de aanleg van de fietsweg van Kemmel naar Ieper is niet geweten. In Heuvelland komt binnen afzienbare tijd ook een fietspad tussen Dranouter en Loker. In afwachting daarvan werd nu al een wandelpad tussen beide dorpen aangelegd.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.