Nadat auto voor vierde keer gevel ramt, plaatst koppel wapening in gevel

© (Foto JH)
Redactie KW

Nadat eind april voor de vierde keer een wagen binnen reed in zijn gevel besloot de 67-jarige Noël Devreker uit de Kortewildestraat in Vladslo zelf het probleem aan te pakken.

Sinds enkele dagen kreeg hij groen licht om de gevel her op te bouwen en dat doet hij drastisch: hij goot een fundering van 20 centimeter diep die voorzien is van ijzeren staven. Bovenop die wapening komt nog eens een betonnen sokkel/stootkussen. Daarvoor komt dan de eigenlijke gevel. “Zo zit ik tenminste beschermd in mijn bureau als er hier weer een auto door de gevel of het raam rijdt”, zegt Noël. Op 26 april ontsnapte hij immers aan veel erger toen een zware pick-up vanuit de Werkenstraat gewoon rechtdoor reed aan het kruispunt en zich door de gevel in het bureau boorde. Noël was luttele seconden daarvoor weggegaan van zijn bureau. Het was de vierde keer dat een wagen zich volledig in de gevel boorde, en er waren reeds een tiental kleine botsingen.

Ook de stad Diksmuide plant extra maatregelen. Burgemeester Lies Laridon kwam daags na het ongeval luisteren naar de bewoners. Veel ongevallen zijn te wijten aan te hoge snelheid in de Werkenstraat en bestuurders die te laat het T-kruispunt opmerken. “De burgemeester kwam langs en beloofde maatregelen. Zo zouden er in de Werkenstraat snelheidsremmende maatregelen komen door een proefopstelling met bloembakken, die de weg versmallen. We hopen dat dit zeker helpt”, besluit het koppel.

(JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier