N50 opnieuw volledig toegankelijk ter hoogte van de Hille in Zwevezele

Redactie KW

Op 14 april 2014 startte de aannemer met de heraanleg van de Kortrijksesteenweg ter hoogte van Hille (Wingene). Fase 5, tussen de Akkerstraat en Schaapbrugstraat, zal opengesteld worden op vrijdag 27 november.

Er wordt enkel nog gewerkt aan één zijde van de weg. Ter hoogte van de werfzone zullen daarom driekleurige lichten het verkeer beurtelings laten passeren. Nu de heraanleg van de N50 nagenoeg achter de rug is, kan de aannemer starten in de Schoolstraat en na nieuwjaar ook op de Wingenesteenweg N370.

Sinds de start van de werken werd zo’n 2,8 kilometer van de N50 heraangelegd, net zoals een aantal gemeentewegen die aansluiten op de gewestweg. De oude weg werd volledig vernieuwd, van de riolering onder de grond tot de rijweg, fietspaden en voetpaden. De nieuwe weg is zo opgebouwd dat de veiligheid sterk is toegenomen. Dankzij een iets minder brede rijweg ligt de snelheid van het autoverkeer lager. Vrijliggende fietspaden verhogen dan weer het comfort en de veiligheid van het fietsverkeer. Binnen de bebouwde kom kunnen voetgangers nu over brede en aangename voetpaden wandelen. Vooraleer de nieuwe weg werd aangelegd, vernieuwde de aannemer ook de riolering. Waar vroeger alle water (regenwater en afvalwater) gezamenlijk werd afgevoerd, gebeurt dit nu gescheiden.

Met het terug openstellen van de N50 kan het doorgaand verkeer tussen Brugge en Kortrijk terug ongehinderd Hille passeren, met uitzondering van de beperkte werfzone. De werken in de omgeving zijn nog niet volledig afgerond. De Brokkelingstraat blijft nog afgesloten en ook de Schoolstraat zal binnenkort heraangelegd worden. Na nieuwjaar start de aannemer dan met de zesde en laatste fase namelijk de N370 Wingenesteenweg. De weg wordt er van de kerk weg opgeschoven. Dit zal gefaseerd gebeuren, zodat steeds verkeer zal mogelijk zijn tussen Zwevezele en Wingene. Eerst breekt men de (bus)parking op en legt men er een nieuwe weg aan naast de bestaande, waarna die laatste zal opgebroken worden en opgenomen in het plein rond de kerk. Dit plein zal voorzien zijn van heel wat groen en nieuwe bushaltes die vlot busverkeer garanderen. Het einde van deze werken is voorzien voor januari 2017.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier