https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Moordstrookje langs R8 maakt plaats voor afgescheiden fietspad: “Fietstunnel en Warandepad eindelijk veilig verbonden”

Mobiliteitsschepen Axel Weydts (links) samen met vertegenwoordigers van het Agentschap Wegen en Verkeer.© gf
Mobiliteitsschepen Axel Weydts (links) samen met vertegenwoordigers van het Agentschap Wegen en Verkeer.© gf
Olaf Verhaeghe

Langs de R8 in Heule is woensdagochtend het nieuwe dubbelrichtingsfietspad officieel ingefietst. Het nieuwe fietspad vervangt een moordstrookje langs de ring rond Kortrijk en verbindt het Warandepad met de fietstunnel aan de Izegemsestraat. “Eindelijk is deze missing link in ons fietsnetwerk aangepakt en verkeersveiliger gemaakt”, jubelt schepen van Mobiliteit Axel Weydts.

Schepen van Mobiliteit Axel Weydts (Vooruit) was er als de kippen bij om zelf het gloednieuwe fietspad langs de R8 te gebruiken. “Dit was echt een missing link tussen de bestaande veilige fietsroutes in Kortrijk”, zegt hij. “Ik ben heel blij dat we dit stukje, in samenwerking met het Agentschap Wegen en Verkeer hebben kunnen realiseren. Door dergelijke projecten wordt ons fietsnetwerkweer een stuk veiliger en dus aantrekkelijker.”

Concreet vervangt een 300 meter lang dubbelrichtingsfietspad het bestaande moordstrookje langs de R8. Zo wordt de fietstunnel aan de Izegemsestraat verbonden met het Warandepad. Het fietspad is helemaal gescheiden van het autoverkeer en maakt deel uit van een van de 16 fietstrajecten die het mogelijk maken om je als fietser op een uiterst veilige manier door Kortrijk en deelgemeenten te verplaatsen.

De werken werden uitgevoerd in een kleine twee maand tijd en kostten zo’n 200.000 euro. Daarnaast werd ook de regeling van de verkeerslichten van het kruispunt van de Izegemsestraat met de R8 aangepast. Fietsers zullen zich er beter kunnen opstellen zodat ze makkelijker zichtbaar zijn voor het autoverkeer dat rechtsaf moet op de ring.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.