Mooi weer in zicht: NMBS raadt reizigers aan te reserveren op de Kust-Express

De Kust Express-treinen vullen het reguliere aanbod aan. © Davy Coghe
Bron: Belga

Met mooi weer in het vooruitzicht – zon en temperaturen tot 27 graden – raadt NMBS reizigers die naar de kust willen, aan om een plaats te reserveren op de Kust-Express. Op weekdagen rijden er vier rechtstreekse treinen met reservatie van en naar de kust. Op weekenddagen zijn dat er negentien.

Het kan drukker worden op de treinen naar zee, waardoor reizigers langer dan normaal zouden kunnen wachten op een trein met voldoende plaatsen. Tijdens de zomermaanden biedt NMBS daarom rechtstreekse treinen richting de kust aan, waarvoor reizigers een zitplaats moeten reserveren. De Kust-Express vult het klassieke treinaanbod aan.

Betalend

Voor al die treinen kunnen momenteel nog plaatsen worden gereserveerd. Dat kan op de website van NMBS. Een reservatie kost een euro per persoon per rit: die kost komt bovenop de prijs van het treinticket. Ook voor kinderen jonger dan twaalf jaar, die onder begeleiding gratis met de trein reizen, moet een reservatie betaald worden. Reserveren kan tot vijftien minuten voor vertrek.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.