Mogelijk opnieuw hinder op E40 in Adinkerke

© belga
Redactie KW

Er kan vandaag/woensdag opnieuw hinder zijn op de E40 richting Frankrijk ter hoogte van Adinkerke. Dat is vooralsnog niet het geval. De Franse douaniers houden verscherpte controles in de havens om de mogelijke gevolgen van de Brexit aan te tonen.

De voorbije weken was er meermaals hinder op de E40 richting de havens van Calais en Duinkerke. De douaniers houden er geregeld acties en verscherpte controles.

Ook woensdag zijn er verscherpte controles waardoor er mogelijk opnieuw hinder ontstaat tot op het Belgische deel van de E40. Dat is vooralsnog niet het geval. De voorbije weken werd de grens meermaals afgesloten voor vrachtwagens, die rechtsomkeer moesten maken.

De lokale wegen in en rond Veurne en Adinkerke bleven bij eerdere acties gevrijwaard. Er stonden wel meer vrachtwagens aan de kant omdat chauffeurs gebonden zijn aan de verplichte rij- en rusttijden.

Het Vlaams Verkeerscentrum raadt iedereen aan om de verkeersinformatie goed in de gaten te houden en geeft als alternatief een omweg aan via Rekkem of Doornik, om dan via Rijsel naar de Franse Opaalkust te rijden.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier