Mobiele boombakken als verkeersremmers

Redactie KW

De stad Harelbeke kreeg donderdag de prijs voor beste verkeersgroen van Vlaanderen. Het ontving de prijs van de Vereniging voor Openbaar Groen (VVOG) voor de elf mobiele boombakken die werden aangelegd in de Stasegemsesteenweg.

De vereniging voor Openbaar Groen (VVOG) organiseert in het kader van de wedstrijd Groene Lente een competitie met vier wedstrijdonderdelen. Op die manier wil het de beste gemeentelijke groenprojecten in de bloemetjes zetten.

De stad Harelbeke kreeg in het gezelschap van meer dan 160 afgevaardigden uit 45 Vlaamse steden en gemeenten de prijs voor beste verkeersgroen voor de mobiele boombakken in de Stasegemsesteenweg. Die bakken kwamen er na de hertekening van het parcours van de wielerwedstrijd E3 Harelbeke. Om te voldoen aan de UCI-voorschriften moesten de vluchtheuvels in de straat verdwijnen. Harelbeke verving de verkeersremmers op deze drukke invalsweg door elf mobiele boombakken. De bakken van twee op twee meter zijn gevuld met meerstammige bomen en voorzien van de nodige signalisatie. De totale kostprijs bedroeg 46.153 euro. (PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier