Miserie op de weg: ongeval op E17 richting Waregem, brandend voertuig op E403 in Marke

Het is aanschuiven geblazen op de West-Vlaamse snelwegen dinsdagochtend. Een ongeval net voor Waregem op de E17 vanuit Kortrijk zorgt voor een lange file. Op de E403 vatte een voertuig plots voor ter hoogte van Marke.

Het ongeval op de E17 was vermoedelijk een aanrijding tussen een vrachtwagen en een personenauto. © (Foto MV)

Wie dinsdagochtend de baan op moet en snelwegen in het zuiden van de provincie nodig heeft, moet rekening houden met wat vertraging. Zowel op de E17 tussen Kortrijk en Waregem als op de E403 richting Doornik zorgen ongevallen voor problemen.

Op de E17 deed zich net voor de afrit Waregem een ongeval voor. De rechterrijstrook is er versperd en er ontstond al snel een lange file. Je moet er rekening houden met 45 minuten aanschuiven vanaf Deerlijk.

Auto uitgebrand

Langs de E403 in Marke is dinsdagochtend rond 8 uur een wagen uitgebrand. Dat zorgde voor enkele kilometers file van voor de tunnel in Wevelgem tot aan de verkeerswisselaar in Aalbeke. De automobilist merkte plots rook uit de motorkap op en zette zijn Opel op de pechstrook. In een mum van tijd stond de wagen in brand. De twee inzittenden konden op tijd het voertuig verlaten.

De auto werd volledig vernield door de vlammen.
De auto werd volledig vernield door de vlammen.© LSi

De brandweer van de zone Fluvia slaagde er in het vuur snel te blussen maar de wagen was volledig vernield. De rechterrijstrook bleef een tijdlang voor alle verkeer afgesloten. (LSi/OV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.