Minister Tacklaan in Kortrijk kleine twee weken onderbroken

Redactie KW

Van 3 tot 14 juli voorziet de stad Kortrijk nutswerken in de Minister Tacklaan voor de inrichting van de vervangende busterminals. Stadsbader, de aangeduide aannemer, legt er de leiding aan voor de verkeerslichten, de real time borden en het cameratoezicht.

Ter hoogte van de Hoveniersstraat is de Minister Tacklaan tijdens de werken onderbroken. Er is geen doorgaand verkeer mogelijk. Het verkeer wordt omgeleid. De achterkant van het station en alle woningen blijven wel bereikbaar via Panorama (KP Aalbeeksesteenweg, Minister Tacklaan, Minister Vanden Peereboomlaan).

Omleggingen

Het doorgaand verkeer komende van Panorama en bestemming Zwevegemsepoort/Oudenaardsesteenweg wordt omgeleid via Aalbeeksesteenweg, Condédreef, Loofstraat, Doorniksewijk en Wandelweg tot aan de Zwevegemsepoort. In de omgekeerde richting is een omleiding via Sint-Denijsestraat, Boerderijstraat, Loofstraat, Condédreef en Aalbeeksesteenweg voorzien. Bestemmingsverkeer voor het centrum van de stad wordt omgeleid via Aalbeeksesteenweg, Condédreef, Loofstraat en Doorniksewijk. Met de fiets kan je een omleiding via het Guldenspoorpad volgen.

Ook voor de halte van De Lijn aan de achterkant van het station hebben de werken gevolgen. Lijnen 13, 15, 16, 71, 72, 74, 74, 83, 91, 92 en 93 worden er niet bediend. Reizigers kunnen wel aan de voorkant van het station afstappen. Ook de halte van de Zwevegemsepoort is zolang de werken lopen geen halte. Halte K in de Romeinselaan is daar het dichtsbijzijnde alternatief.

(OV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier