Minder overtredingen tijdens weekend zonder alcohol en drugs in verkeer

© (Foto Belga)
Redactie KW

Tijdens het West-Vlaamse weekend zonder alcohol en drugs in het verkeer heeft de politie een beter resultaat opgemerkt. Dat meldt de gouverneur van West-Vlaanderen Carl Decaluwé in een persbericht. Alle 19 West-Vlaamse politiezones voerden in het weekend van 6 december controles uit naar alcohol- en druggebruik, snelheidsovertredingen en gsm’s achter het stuur. Uit de resultaten blijkt een lichte verbetering in vergelijking met vorig jaar.

Het West-Vlaamse weekend zonder alcohol en drugs in het verkeer luidde ook dit jaar het begin van de winterse BOB-campagne in. Daarnaast herdenkt West-Vlaanderen met de actie de dodelijke kettingbotsing op 3 december in 2013 op de A19 in Zonnebeke.

Alle lokale politiezones voerden gedurende het weekend van 6 december verschillende controles uit in het verkeer. Er werden 8.275 bestuurders gecontroleerd op alcoholgebruik. Daarvan was 97,6 procent negatief, een beter resultaat tegenover vorig jaar (97,13 procent).

De grootste daling was te zien bij het aantal inbreuken voor het gebruik van de gsm achter het stuur. Dit jaar werden slechts 3 processen-verbaal opgesteld ten opzichte van 100 vorig jaar. Er zijn ook steeds minder mensen zonder gordel in de wagen. Zo waren er dit jaar 18 overtredingen tegenover 51 vorig jaar en zelfs 106 in 2017. Ook het niet in het bezit zijn van boorddocumenten zoals verzekering, inschrijving, keuring daalt dit jaar naar 80 in vergelijking met 137 inbreuken vorig jaar. De 1.151 afgenomen drugtesten leverden 14 positieve speekseltesten op. Er werden daarnaast 2.6183 voertuigen gecontroleerd op snelheid. 97,65 procent hield zich aan de snelheidslimieten.

In totaal werden 265 politiemensen ingezet voor de hele actie.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier