Minder Mobielen Centrale Oostkamp bestaat 20 jaar

Redactie KW

Deze OCMW-dienst draait volledig op vrijwilligers.

In 1999 ging de Minder Mobielen Centrale van Oostkamp van start. De Minder Mobielen Centrale is een thuiszorgdienst van het OCMW die mensen vervoert. Wie minder mobiel is en beschikt over een beperkt inkomen, kan beroep doen op een vrijwillige chauffeur. Denk maar aan een sociale activiteit, kapper, vrienden- en familiebezoek, doktersbezoek…

Vervoer op maat én sociaal contact

Ondertussen maken nu jaarlijks een 160-tal minder mobiele inwoners gebruik van dit vervoer op maat. De chauffeurs dragen hun steentje bij aan het optimaliseren van het sociaal leven van deze mensen. De noodzaak van het bestaan van de Minder Mobielen Centrale is te staven aan enkele cijfers.

Van bij de start in 1999 zijn de ritten op jaarbasis gestegen van 30 naar 1032 ritten. In het begin reden de chauffeurs 850 kilometer, eind 2018 klopte men af op ruim 37.000 kilometer. Het team van de Oostkampse Minder Mobielen Centrale bestaat uit 23 trouwe en enthousiaste vrijwilligers op wie de MMC dagelijks beroep kan doen.

“Hoop op meer vrijwillgers”

Ieder jaar worden de vrijwilligers gehuldigd tijdens het vrijwilligersfeest van het OCMW. Voor de 20ste verjaardag van deze dienst mocht het toch een beetje meer zijn. Alle vrijwilligers van MMC werden uitgenodigd op vrijdag 20 september in het Stipje op het domein van Sint-Jozef in Oostkamp om het glas te heffen op hun verjaardag.

“Ik hoop om in de toekomst nieuwe vrijwilligers te mogen verwelkomen, zodat we deze steeds groeiende dienst draaiende kunnen houden”, weet Sebastian Van de Ginste. Kandidaten kunnen zich aanmelden via de website mmcoostkamp.be of telefonisch (050 81 99 59).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier