Menen experimenteert met slimme zebrapaden

De schepen stelde de zebrapaden voor. © WO
Redactie KW

“Op vier locaties gaat men in Menen experimenteren met intelligente zebrapaden, dit omdat de verkeersveiligheid een prioriteit is van onze bestuursploeg,” aldus Schepen van mobiliteit Patrick Roose.

“Met de zebrapaden willen we het risico op onbewuste ongewilde overtredingen, meestal begaan door verstrooidheid of routine, beperken of uitschakelen. Eerder gebeurde dat al met flikkerende ledverlichtingen. Nu gaan we een stapje verder door in een aantal bredere straten zoals de Volkslaan, de Guido Gezellelaan, de Fabiolalaan en de Generaal Lemantstraat te werken met cameradetectie. Het systeem alarmeert zowel fietsers als autobestuurders als iemand zich opmaakt om over te steken aan een zebrapad en gelijktijdig activeert het de ledverlichting op het zebrapad.

Daarnaast blijven we als stad investeren in digitale snelheidsborden en snelheid remmende maatregelen, het aanbrengen van extra signalisatie en wegmarkeringen. We trokken daarvoor 315.000 euro uit waardoor we onlangs al de verkeersveiligheid in de omgeving van tien locaties waar zich scholen bevinden konden aanpakken. Een voorbeeld daarvan zijn de zebrapaden die te hoogte van de scholen beter geaccentueerd werden”.

(WO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.