Meerdere kleine wegen in Alveringem ondergelopen en afgesloten

In de Bampoelstraat ter hoogte van de hoeve Dhondt is momenteel – net zoals op vele andere kleinere wegen in groot-Alveringem - geen doorgang mogelijk. © (Foto AB)
Redactie KW

In quasi alle Alveringemse deelgemeenten zijn kleinere straten niet meer doorgankelijk omdat ze zijn ondergelopen. En in meerdere woningen moest de brandweer langs gaan omdat er water binnen loopt.

“Heel wat kleinere straten zijn momenteel inderdaad afgezet omdat doorgang niet meer mogelijk is”, reageert burgemeester Liefooghe. “Het gaat bijvoorbeeld over de Westover, Bampelstraat en de Wijdouwbeekstraat in Alveringem, de Kazernestraat in Izenberge, de Gijverinkhovestraat ter hoogte van de hoeve Morlion in Gijverinkhove en de Hondspootstraat in Stavele. Vanuit de Burgdreef en de Hoogstadestraat kwamen ook al oproepen van mensen die water in huis hebben. Typisch voor een vlakke streek als de onze. De oorzaak is het feit dat grachten en beken het vele water niet kunnen verwerken. Ik was deze voormiddag nog in Stavele en de IJzer vormt geen bedreiging. Het peil staat nog maar op 4,5 meter terwijl dat bij de grote overstroming van eind 2021 wel 5,5 meter was. Ik raad de mensen aan om niet door te rijden in geval van ondergelopen straten. Je komt immers snel vast te zitten omdat je wagen het begeeft”, geeft burgemeester Liefooghe nog mee. (AB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.