Meer dan de helft (54%) reed afgelopen weekend te snel in politiezone Arro Ieper

© (foto Belga)
Redactie KW

Op zaterdag 15 februari voerde de politiezone Arro Ieper op het grondgebied van Heuvelland, Wervik, Moorslede, Poperinge en Zonnebeke een aantal verkeerscontroles uit.

De resultaten zien er niet goed uit. Meer dan de helft reed te snel, terwijl bijna een op tien bestuurders te veel gedronken had. In totaal werden 223 voertuigen op snelheid gecontroleerd. 120 voertuigen daarvan reden te snel (54%). De hoogst gemeten snelheid bij die controles was 107 km/uur in een bebouwde kom.

Van de 260 gecontroleerde bestuurders die afgelopen weekend gecontroleerd werden op alcohol achter het stuur, hadden er 22 te veel gedronken. Vijf rijbewijzen werden daarbij onmiddellijk ingetrokken.

Ook werden er vijf speekseltests opgelegd die alle vijf een positief resultaat hadden. Hiervoor werden twee rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken en werden drie voertuigen ingehouden wegens ontbreken van een rijbewijs.

Andere vastgestelde verkeersinbreuken waren kapotte lichten (8), het niet in orde zijn met de autoverzekering (1) en het rijden met voorlopige rijbewijs in periode waarin dat verboden is (1). De meeste inbreuken werden vastgesteld in Zonnebeke. Daar werden 69 voertuigen gecontroleerd en werden maar liefst 46 inbreuken vastgesteld. (TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier