Meentakstraat en stuk van Gentstraat in Meulebeke worden zone 50

Voortaan is er in de Gentstraat verplichte zone 50 vanaf het kruispunt Meentakstraat- Gentstraat. © LB
Redactie KW

Met een 21 punten tellende agenda wisten de gemeenteraadsleden wat hen te wachten stond.

De eerste 7 punten werden dan ook heel vlot afgehandeld. Het betrof onder meer de wijziging van het verkeersreglement in de Meentakstraat en de Gentstraat vanaf café De Steenweg tot in het centrum, waar zone 50 wordt ingevoerd.

Meer animo was er daarna. Zo werden de opcentiemen vastgesteld op 1.039 en de aanslagvoet op de aanvullende personenbelasting behouden op 7%. De algemene gezinsbelasting blijft behouden op 100 euro, alleenstaanden ouder dan 65 betalen 25 euro minder. De algemene bedrijvenbelasting wordt vastgesteld op 100 euro.

Ook het aanpassen van het OCMW-meerjarenplan (2014-2019) alsmede de OCMW-budgetwijziging 2017 en het OCMW-budget 2018 waarbij de gemeente 1.650.000 euro in de exploitatie bijdraagt, werden goedgekeurd. Hetzelfde scenario was er voor het gemeentelijk meerjarenplan en de budgetwijziging.

De toelagen voor 2017 aan de Meulebeekse verenigingen en de verlofregeling bij vervangende feestdagen voor het statutair en contractueel personeel werden eenparig goedgekeurd.

(LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier