Massale opkomst voor infomoment nieuwe groenzone in Heule

Simulatie van het nieuwe fietspad, met mogelijke groenstructuur, vanuit de Bozestraat richting Heulebeek. © gf
Redactie KW

De buurtbewoners liggen duidelijk wakker van de plannen voor de groene verbinding tussen de Molenstraat in Heule en het Astridpark in Kortrijk. De 175 aanwezigen op de infovergadering waren overwegend positief over de plannen.

Er komen extra fietspaden, extra natuur en recreatiezone waar al sinds jaar en dag een gewestweg zou komen. Het terrein waar de N50c zou komen – de zogenaamde reservatiestrook – lag er al die jaren onaangeroerd bij. Het stadsbestuur besliste om er een fietssnelweg van te maken. Er komt zo’n 4 hectare groen bij en de verbinding wordt gemaakt tussen Overleie in Kortrijk en De Warande in Heule.

De massaal opgekomen aanwezigen reageerden over het algemeen positief. Er was bijzondere aandacht voor de gevaarlijke oversteekpunten. “We gaan geen tunnels of bruggen bouwen”, wist schepen van Mobiliteit Axel Weydts. “We gaan dit verkeerstechnisch oplossen. De veiligheid van de fietser primeert.”

De bewoners van de Hospitaalkouter ervaren het appartementsgebouwenproject wel als een doorn in het oog. Er komen drie appartementsblokken, deels gelegen op deze reservatiestrook palend aan de Molenstraat. “Ik ben de eerste die hier bouwde”, zegt bewoner Koen Vanhee. “We wisten dat er nog huizen zouden bijkomen. Nu komen er drie flatgebouwen met drie bouwlagen palend aan mijn tuin. Op het verkiezingsboekje van Team Burgemeester stonden ze niet ingetekend.”

De bewoners van de Hospitaalkouter voelen zich dan ook bedot. “Als je dan verneemt dat een derde van dit project op het reservatietracé komt, dan stellen we ons vragen”, klonk het bij zijn buren. “Een stuk van deze reservatiestrook N50c wordt bouwgrond. Deze appartementen betalen deel van het project.”

Schepen van Bouwen, Wonen en Stadsvernieuwingsprojecten Wout Maddens verklaarde een en ander: “De drie appartementsgebouwen komen er sowieso. Er is ruimte tot overleg. We luisteren naar de noden en wensen van deze buurtbewoners en zien dan wel.”

Heel wat volk voor de uiteenzetting over de nieuwe bestemming van de N50c.
Heel wat volk voor de uiteenzetting over de nieuwe bestemming van de N50c.© CHH

Er volgen nog inspraak- en overlegmomenten.

(CHH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier