https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Markt wordt straks niet ontsloten via Marktstraat

Straks worden wagens gebannen uit de Marktstraat. © (Foto LB)
Redactie KW

Tijdens de gemeenteraadszitting van woensdag 8 september 2021 viel de beslissing om de markt niet te ontsluiten via de Marktstraat.

Lieve Germonprez (Onafhankelijke) haalde scherp uit naar het voorstel om de Markt te ontsluiten via de Hoogstraat en de Baljuw Vermeulenstraat. “Twee straten die zich bevinden in drie directe schoolomgevingen, twee kinderopvangen en een academie. Dit druist in tegen alle veiligheidsvoorschriften”, aldus mevrouw Germonprez die zich ook nog afvroeg of hier wel verkeersstudies aan vooraf gingen en verkeersstromen ooit werden gemeten.

Burgemeester Verwilst reageerde dat er hoge verkeersdrempels worden geplaatst op het kruispunt van de Hoogstraat en de Baljuw Vermeulenstraat en dat de beslissing genomen werd omdat de snelheid van de wagens die door de Marktstraat rijden veel te hoog is, wat een gevaar met zich meebrengt ook voor de bewoners van de Marktstraat. (LB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten