Murat C. (22), een Gentenaar van Turkse afkomst, verscheen dinsdagmorgen in de Brugse politierechtbank. Hij moest zich daar verantwoorden voor de extreme snelheidsovertreding. Hij vlamde toen met zijn BMW 525D over de snelweg in Beernem. Een anoniem politievoertuig merkte hem op. De agenten zagen ook hoe hij links bleef rijden terwijl er rechts geen verkeer was. Toen ze hem staande konden houden, merkten ze dat zijn banden kaal waren, zijn uitlaat te veel lawaai maakte en zijn richtingsaanwijzer niet werkte.

Tweede keer voor rechter

Een deftige uitleg voor zijn exploot had de jongeman niet direct. Aan de politie verklaarde hij dat hij zich liet aansporen door een andere bestuurder die hem inhaalde. Daardoor zou hij versneld zijn. "Ik weet echt niet wat me op dat moment bezield heeft", zei hij gisteren aan de rechter. "Ik wil er wel mijn verontschuldigingen voor aanbieden." Het was niet de eerste keer dat de jongeman voor de rechter moest verschijnen. In oktober 2014 werd hij al eens veroordeeld voor vluchtmisdrijf. Bovendien had hij zijn rijbewijs op het moment van de nieuwe feiten nog geen twee jaar. Daardoor moet hij ook verschillende proeven opnieuw doen. De politierechter veroordeelde de twintiger tot een boete van 1.470 euro en een rijverbod van drie maanden. Als hij zijn rijbewijs daarna nog terug wil krijgen, zal hij moeten slagen voor medische, psychologische, praktische en theoretische proeven.

Murat C. (22), een Gentenaar van Turkse afkomst, verscheen dinsdagmorgen in de Brugse politierechtbank. Hij moest zich daar verantwoorden voor de extreme snelheidsovertreding. Hij vlamde toen met zijn BMW 525D over de snelweg in Beernem. Een anoniem politievoertuig merkte hem op. De agenten zagen ook hoe hij links bleef rijden terwijl er rechts geen verkeer was. Toen ze hem staande konden houden, merkten ze dat zijn banden kaal waren, zijn uitlaat te veel lawaai maakte en zijn richtingsaanwijzer niet werkte.Een deftige uitleg voor zijn exploot had de jongeman niet direct. Aan de politie verklaarde hij dat hij zich liet aansporen door een andere bestuurder die hem inhaalde. Daardoor zou hij versneld zijn. "Ik weet echt niet wat me op dat moment bezield heeft", zei hij gisteren aan de rechter. "Ik wil er wel mijn verontschuldigingen voor aanbieden." Het was niet de eerste keer dat de jongeman voor de rechter moest verschijnen. In oktober 2014 werd hij al eens veroordeeld voor vluchtmisdrijf. Bovendien had hij zijn rijbewijs op het moment van de nieuwe feiten nog geen twee jaar. Daardoor moet hij ook verschillende proeven opnieuw doen. De politierechter veroordeelde de twintiger tot een boete van 1.470 euro en een rijverbod van drie maanden. Als hij zijn rijbewijs daarna nog terug wil krijgen, zal hij moeten slagen voor medische, psychologische, praktische en theoretische proeven.