Mama’s en oma zorgen voor veilige oversteek in Aalbeke

Aan basisschool Biekorfje in Aalbeke steken ouders en grootouders de handen uit de mouwen voor een veilige schoolomgevin. In een beurtrol helpen ze de kinderen ‘s morgens oversteken aan de schoolpoort.

Moniek Declercq, Anneke Schoonjans, Caroline Vandenbroucke, Valerie Bol en Evy Santy helpen hun kroost ‘s morgens veilig naar school. © EDB

Mama’s Valerie Bol, Anneke Schoonjans, Evy Santy en Caroline Vandenbroucke en oma Moniek Declercq hebben elk hun vaste dag om ‘s morgens aan de schoolpoort de kinderen over te steken. “Opa Jos Henkens deed het eerder jaren aan een stuk, later nam Giovanni Debard die rol over“, vertelt Evy Santy. “Maar toen mijn uren op het werk veranderden, lukte het mij niet meer”, zucht Giovanni.

Enkele ouders uit de ouderraad namen daarom het initiatief om een beurtrol op te stellen om de kinderen ‘s morgens veilig de weg over te helpen. “We zoeken wel nog ouders of grootouders die om de twee weken op dinsdagmorgen kunnen bijspringen”, klinkt het.

Fluohesje

‘s Morgens is het meestal nog donker als de kinderen moeten oversteken, en dan is het gevaarlijk“, stelt Valerie Bol. “We raden wel aan dat de kinderen altijd hun fluohesje dragen en dat ze wachten met oversteken tot wij in het midden van de drukke Lauwsestraat staan. We hopen ook dat ouders hun kinderen niet laten uitstappen op straat, want wagens die op de weg stilstaan belemmeren ons zicht en zorgen voor onveilige verkeerssituaties.”

(Els Deleu)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.