Maandagavond rijden geen kusttrams meer na 20.30 uur

Redactie KW

Er zijn maandagnamiddag minder chauffeurs aan het werk dan ‘s ochtends. Dat betekent dat op vele plaatsen de hinder voor reizigers nog is toegenomen. De kusttrams stoppen met rijden vanaf 20.30 uur. Dat meldt de Vlaamse openbaarvervoermaatschappij De Lijn.

In West-Vlaanderen blijft de dienstverlening verstoord. In Kortrijk rijdt maar een beperkt aantal bussen op de stadslijnen, in Oostende rijdt een kwart, in Brugge is dat één op twee. Het stadsnet van Roeselare rijdt volgens het boekje. In regio Brugge en aan de kust rijdt ongeveer een kwart van de streeklijnen, in de streek van Kortrijk-Roeselare-Ieper is dat ongeveer de helft van de bussen. De kusttram, die maandagnamiddag beperkt rijdt, stopt er om 20.30 uur mee. In de hele provincie West-Vlaanderen rijden er na 22 uur geen bussen meer uit.

De vakbonden van De Lijn voerden vier dagen actie tegen het voorstel van nieuwe cao voor De Lijn. Vanaf dinsdag zou het bus- en tramverkeer opnieuw normaal moeten verlopen. De cao-onderhandelingen worden in de loop van de week hervat, samen met een sociaal bemiddelaar.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.