Luxebus brengt je vanuit Brugge naar Charleroi voor 5 euro

Redactie KW

Flibco zal het traject negen keer per dag afleggen.

Vanaf 1 juni kan je vanuit Brugge voor amper 5 euro naar de luchthaven van Charleroi rijden. Niet eenmaal maar negen keer per dag zal de groenwitte luxebus van Flibco.com het traject in ruim twee uur afleggen. Dat betekent voor de stad Brugge een enorme luxe en meerwaarde.

Meerwaarde

Dat vond ook burgemeester Renaat Landuyt bij de voorstelling aan de kiss & ride zone van het station deze voormiddag : “Brugge verwelkomt jaarlijks ongeveer 1 miljoen bezoekers die hier ook één of meerdere keren overnachten. Meer dan een kwart daarvan komt met het vliegtuig en dat is beduidend meer dan in de andere kunststeden. Dat komt omdat Brugge meer in internationale markten rekruteert. Uit cijfers blijkt dat 14% van de Duitse, 45% van de Franse, 35% van de Italiaanse en 30% van de Spaanse vliegtuigreizigers die op Charleroi landen, naar onze kunststeden komen. Voor onze stad is de ontsluiting vanuit de luchthaven Charleroi van strategisch belang voor het verblijfstoerisme.”

Ook omgekeerd

“Natuurlijk werkt het voordeel ook in de omgekeerde richting want inwoners van Brugge en omstreken profiteren ook van deze nieuwe regeling. Als burgemeester ben ik fier dat ik dit project nieuw leven kan inblazen”, aldus de burgemeester. Flibco.com is online te boeken en werkt volgens het systeem van de lowcostmaatschappijen. Wie lang op voorhand boekt, heeft meest kans op goedkope tickets. Enkel is Gent is er een stop voorzien. Flibco.com is gespecialiseerd in het ontsluiten van citytrip bestemmingen vanuit transporthubs.

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier