Luchthaven Oostende neemt nieuwe vertrekhal in gebruik en focust ook op kinderen

© BELGA
Redactie KW

De luchthaven van Oostende heeft een tweede vertrekhal officieel geopend. Uniek is dat de hal is uitgerust met een aparte kinderhoek, de Junior Club.

De jongste jaren is er al veel veranderd op de luchthaven van de badplaats, zoals een moderne check-in, een taksvrije winkelzone en horecazaken. Daar komt nu de nieuwe vertrekhal, Hall B, bij. Luchthavenuitbater Egis pompte 600.000 euro in de nieuwe hal van 479 vierkante meter. Er zijn ook 206 extra zitplaatsen bijgekomen. In de hal kunnen reizigers ook iets eten en drinken en kunnen elektronische toestellen opgeladen worden.

Zo ziet de nieuwe vertrekhal er uit.
Zo ziet de nieuwe vertrekhal er uit.© BELGA

Uniek is Junior Club, een echte kinderhoek. Oostende is de eerste Vlaamse luchthaven die uitgerust is met zo’n ruimte. “Het doel van deze nieuwe hal is tweeledig. Enerzijds willen we de capaciteit vergroten, anderzijds komen we tegemoet aan een bepaalde nood van jonge gezinnen met kinderen. Zij kunnen hier hun kinderen tijdens het wachten met een gerust gemoed even laten spelen, terwijl de ouders een koffie drinken of iets eten. Door een aparte hoek te maken, wordt het ook voor reizigers zonder kinderen rustiger. Dit past volledig in onze groeistrategie”, aldus CEO Marcel Buelens.

Aankomsthal met tweede bagageband

De hal werd in sneltempo gerealiseerd. Begin januari werden de werken aangevat. “Het volgende dat we aanpakken, is de aankomsthal met een tweede bagageband. Op lange termijn willen we een stuk bijbouwen om de vertrekhal en dus de capaciteit aan de check-in te vergroten”, zei Buelens. “We hebben het aantal passagiers de jongste jaren opgedreven tot 365.000 in 2017. Het is een gezonde ambitie om op termijn te mikken op een miljoen passagiers.”

Zo ziet de nieuwe vertrekhal er uit.
Zo ziet de nieuwe vertrekhal er uit.© BELGA

Voorlopig is TUI de enige maatschappij die passagiersvluchten organiseert vanuit Oostende, maar Egis werkt hard om andere maatschappijen aan te trekken.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier