Luchthaven Oostende dicht na vondst obus bij graafwerken

© (Foto Belga)
© (Foto Belga)
Redactie KW

Tijdens graafwerken op de luchthaven van Oostende werd een obus gevonden. De luchthaven blijft voorlopig gesloten tot na de ontmanteling van de obus.

De luchthaven van Oostende is momenteel ontruimd nadat er tijdens graafwerken een obus werd aangetroffen. “Het luchtvaartverkeer voor personenvervoer ondervindt geen hinder. Wel zijn enkele tientallen personeelsleden en medewerkers van de luchthaven geëvacueerd”, bevestigt Ann Vanpraet, woordvoerster van de Internationale Luchthaven Oostende-Brugge.

Het projectiel werd maandagavond al aangetroffen, tijdens graafwerken voor de renovatie van de vliegtuigparking. “DOVO werd opgeroepen en die besloot om het projectiel ter plaatse te ontmantelen. In het crisisoverleg is besloten om een perimeter in te stellen omdat er steeds ontploffingsgevaar is tijdens ontmanteling. En dus moesten twee van onze drie gebouwen ontruimd worden. Het gaat om het centrale gebouw voor personenvervoer en ook het gebouw van de cargo-afdeling”, aldus Vanpraet.

“Maar om het luchtvaartverkeer zo weinig mogelijk te hinderen, is er gekozen om de ontmanteling te laten plaatsvinden op een moment dat er geen vluchten zijn. Enkel de cargovluchten zullen wel wat hinder ondervinden”, aldus Ann Vanpraet. Ook vorige week werd een granaat aangetroffen tijdens de werken. Toen was een ontruiming niet nodig, maar werd het luchtvaartverkeer een korte tijd stilgelegd.

Tegen 16.00 uur verliep alles weer normaal op de luchthaven.

(BB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten