Loketten station Menen gaan dicht

Schepen van Mobiliteit Patrick Roose.©wilfried Ossieur WO
Schepen van Mobiliteit Patrick Roose.©wilfried Ossieur WO
Christophe Lefebvre

Afgelopen week besloot de NMBS om definitief de loketten in 44 stations doorheen het volledige land te sluiten. Ook voor Menen betekent dit het einde van de loketten aan het Bevrijdingsplein, een situatie die ook het stadsbestuur overviel.

De reizigers die Menen als uitvalsbasis nemen, maken meer en meer gebruik van de digitale toepassingen voor de aankoop van hun ticket, waardoor een fysiek loket niet meer rendabel bleek.

“We waren op zijn zachtst gezegd verrast toen we vernamen dat ook in Menen het station tegen eind dit jaar de deuren zou gaan sluiten”, laat burgemeester Eddy Lust (Open VLD) optekenen. “De officiële berichtgeving bereikte ons pas nadat we het via de reguliere media konden lezen.”

Overgangsperiode

Na heel wat gekibbel in de hoogste politieke kringen, werden de plannen van de NMBS enigszins aangepast met een overgangsperiode. “Wij van onze kant hebben alvast niet gewacht op een signaal en zetten ondertussen zelf al de eerste stappen”, klinkt het nog bij burgervader.

Samenzitten met NMBS

“Onze schepen van Mobiliteit Patrick Roose nam zelf al contact met de vervoersmaatschappij met de vraag zo spoedig mogelijk rond de tafel te kunnen zitten. Hierop kwam een positieve reactie waardoor we deze maand al enkele concrete denkpistes kunnen bespreken.”

“Vanuit het stadsbestuur zullen we ook duidelijk maken dat dergelijke beslissing een aanzienlijke impact heeft en gaan we ons ervan vergewissen of alle elementen wel degelijk aan bod kwamen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.