Lijnwaadstraat niet meer uit via Dikkebusseweg

Straks mag je de Lijnwaadstraat niet meer uit via de Dikkebusseweg. © HV
Redactie KW

De reorganisatie van het verkeer in de stationsomgeving van Ieper noodzaakt een aantal maatregelen. Intussen gaat de Oudstrijderslaan wel opnieuw open.

Maatregelen komen er onder meer langs de Dikkebusseweg, ter hoogte van de Tulpenlaan en de Lijnwaadstraat die daar samen in één smalle strook op uitkomen. De bewoners ondervinden last als ze de Lijnwaadstraat willen uitrijden. Het voorstel, om in de toekomst de Lijnwaadstraat alleen nog te mogen in- en niet meer uitrijden via de Dikkebusseweg, kon de goedkeuring wegdragen van het publiek.

De bewoners van die straat zullen dus binnenkort hun straat moeten uitrijden via de Tuinwijk of via de Posthoornstraat, maar die komt uit op de Dikkebusseweg. Ook daar is er een probleem, want er mag geparkeerd worden langs de Dikkebusseweg. Maar bijna niemand respecteert de vijf meter parkeerafstand van de hoek van de straat. Daardoor ontstaat er een gevaarlijke situatie, want de zichtbaarheid om naar links af te slaan is er bijna nihil.

Schepen Dominique Dehaene beloofde de suggestie om een paaltje te plaatsen nabij die hoek, zodat dichtbij parkeren niet meer mogelijk zal zijn, te onderzoeken. De Dikkebusseweg is echter een gewestweg, dus moet de stad daarvoor contact opnemen met het Agentschap Wegen en Verkeer.

De Oudstrijderslaan gaat open

Tegen eind deze week zal de Oudstrijderslaan opnieuw volledig open zijn voor het verkeer en dit zowel richting het centrum als richting Rijselpoort. Momenteel is de aannemer bezig met de belijning van het laatste stuk. Vandaag kan men al van de Fochlaan richting Rijselpoort, maar dan alleen als men ter hoogte van de Dikkebusseweg naar rechts afslaat. Tegen eind april zouden ook de lichten ter hoogte van de Dikkebusseweg geactiveerd worden.

(HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier