Liefhebbers elektrische wagens bewijzen ongelijk van journalist Test Aankoop

De wagens vertrokken zaterdag om 10 uur in Oostende.©Facebook gf
De wagens vertrokken zaterdag om 10 uur in Oostende.©Facebook gf
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Liefhebbers van elektrische wagens ondernamen zaterdag dezelfde trip als Test Aankoop journalist Steve Mestdagh, nadat die met een elektrische wagen van Oostende naar Botrange reed in twee dagen. Rond de reportage was heel wat ophef ontstaan.

Test Aankoop deelde vorige week een reportage waarin Test Aankoop journalist Steve Mestdagh hij er de nadruk op legde dat een elektrische wagen van 70.000 euro twee dagen nodig heeft om van Oostende naar de Hoge Venen te rijden. Mestdagh toonde de gemakken en ongemakken van het elektrisch rijden. Dat liet weinig EV-professionals onberoerd.

Zaterdagmorgen klokslag 10 uur stonden enkele sympathisanten van elektrische wagens in Oostende klaar om dezelfde tocht te ondernemen als de journalist van Test Aankoop. Alleen wilden zij aantonen dat hun tocht iets minder tijd in beslag zal nemen.

Amper drie uur onderweg

De elf chauffeurs van Elektrische wagens lijken in hun opzet te slagen. Om 13 uur waren ze bijna in Luik, op amper 54 kilometer van Botrange, het hoogste punt in België. Exact hetzelfde punt waar de bewuste journalist heen reed en daar twee dagen over deed.

De groep zal van de trip een filmpje maken die als antwoord moet dienen op de reportage van Test Aankoop.

(JRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.