Het mechanisme om de tafelbrug op de R30, dat is de brug tussen Damse Vaart-Zuid en de Noorweegse kaai, te openen en te sluiten is recent vernieuwd. Tijdens deze onderbreking kijkt waterwegbeheerder Waterwegen en Zeekanaal NV het mechanisme van de beweegbare brug grondig na. Zo worden ook de deuren van de Dampoortsluis, die zich onder de brug bevinden, grondig nagekeken.

De onderbreking start rond 20 uur en duurt normaal gezien tot 6 uur. Tijdens de testopening is de brug volledig onderbroken voor alle verkeer, dus ook voor fietsers en voetgangers. Er is in beide richtingen een omleiding voorzien via de Damse Vaart-Zuid en de Noorweegse kaai.

(FJA)

Het mechanisme om de tafelbrug op de R30, dat is de brug tussen Damse Vaart-Zuid en de Noorweegse kaai, te openen en te sluiten is recent vernieuwd. Tijdens deze onderbreking kijkt waterwegbeheerder Waterwegen en Zeekanaal NV het mechanisme van de beweegbare brug grondig na. Zo worden ook de deuren van de Dampoortsluis, die zich onder de brug bevinden, grondig nagekeken.De onderbreking start rond 20 uur en duurt normaal gezien tot 6 uur. Tijdens de testopening is de brug volledig onderbroken voor alle verkeer, dus ook voor fietsers en voetgangers. Er is in beide richtingen een omleiding voorzien via de Damse Vaart-Zuid en de Noorweegse kaai.(FJA)