Leiedal en Autodelen.net slaan handen in elkaar voor regionale deelmobiliteit

© (Foto LO)
Redactie KW

Deelmobiliteit een duwtje in de rug geven, en zo de klimaatuitdagingen aanpakken. Dat zijn de ambities van Intercommunale Leiedal, Autodelen.net en verschillende steden en gemeenten.

Ze doen dit met het Lokaal Klimaatproject Regionale uitrol Deelmobiliteit. “In dat project slaan de partners, met steun van de Vlaamse minister van Omgeving, de handen in elkaar om de deelmobiliteit in Zuid-West-Vlaanderen de komende jaren zo breed mogelijk te verspreiden want het aanbod aan deelauto’s en deelfietsen is nog lang niet bij iedereen ingeburgerd.”, aldus algemeen directeur Filip Vanhaverbeke van Leiedal. “Door samen te werken over de gemeentegrenzen heen kan het aanbod aan deelauto’s en deelfietsen sneller gebeuren.” Verschillende steden en gemeenten zetten een groepsaankoop voor deelmobiliteit op: Deerlijk, Harelbeke, Kuurne, Menen, Waregem en Zwevegem. “Het is uniek dat zoveel gemeenten en steden samenwerken. Wij zijn de eerste in Vlaanderen.”

“De partners zochten – met de hulp van Leiedal en Autodele.net en een financiële tussenkomst vanuit het Lokaal Klimaatproject – samen één autodeelaanbieder.” Dit werd Fox Share. De gemeenten en steden lanceren gezamenlijk een regionale communicatiecampagne. “Daarmee zetten we het bestaande en nieuwe aanbod aan deelwagens- en fietsen in de verf. Dit onder de noemer ‘Mobiliteit is delen’. We roepen de inwoners van Zuid-West-Vlaanderen op om mee te delen.” Autodelen.net voorziet ook infosessies bij de verscheidene partners. De buurtbewoners kunnen daar alles leren over de verschillende vormen van deelmobiliteit, wat de voordelen zijn en hoe het precies werkt.

(PVH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.