Leiebrug in Wervik toch nog niet afgesloten

Het ontwerp van de Leiebrug. © GF
Redactie KW

Verrassing van formaat rond de grote Leiewerken, want de betonnen Leiebrug tussen Wervik en Wervicq-Sud werd ondanks eerdere aankondigingen dan toch nog niet afgesloten om afgebroken te worden.

“Om technische reden”, klinkt het. Burgemeester Youro Casier (SP.A) vernam het nieuws op Radio 2. “De komende week worden nog een aantal voorbereidende werken uitgevoerd. Alvast onze excuses voor de eventuele verwarring”, aldus woordvoerster Claudia Van Vooren van nv Waterwegen en Zeekanaal. Onder vrij grote belangstelling vond woensdag in het stadhuis een infomarkt over de verdere fasen van de grote Leiewerken plaats.

Daar werd toen op onze vraag benadrukt dat het afsluiten van de mastodont in de Brugstraat zeker maandagmorgen zou gebeuren door de zeer strike timing. Langs diverse invalswegen staat sinds vorig week al signalisatie met de vermelding dat Wervicq-Sud niet bereikbaar is. “Ik was ook verrast toen ik het nieuws op Radio 2 hoorde”, reageert de burgmeester. “Donderdagmorgen hadden we met Waterwegen en Zeekanaal nog een werkvergadering en daar werd toen met geen woord gerept over de technische problemen.”

“Ondertussen probeerde ik projectingenieur Dries Depreeuw te bereiken. Hij belde me terug. Blijkbaar zijn vrijdag aan de overkant van de Leie en dus op de Franse oever ter hoogte van het landhoofd (een groot betonnen blok waarop de nieuwe brug zal rusten, red.) technische problemen vastgesteld. Begin deze week gaat men nog een aantal extra proeven ondernemen.”

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier