Leerlingen voor Buitengewoon Onderwijs houden protestmars aan station van Heist

Redactie KW

Zowat honderd leerlingen van ‘t Kasteeltje in Heist, een school voor Buitengewoon Onderwijs, hielden dinsdagochtend een protestmars aan het station van Heist.

Zo’n 100 leerlingen van ‘t Kasteeltje voerden vandaag actie aan het station van Heist.

De leerlingen rolden zwarte vlaggen uit en scandeerden slagzinnen. De protestmars werd door de directie en het volledige lerarenkorps ondersteund.

De bedoeling is om de top van de NMBS te bewegen een tussentrein te regelen. Met het nieuwe vervoersplan zijn de leerlingen urenlang onderweg. “Het nieuwe vervoerplan van de NMBS is ronduit dramatisch voor onze school”, weet directer Bernard Billiet. “Sommige leerlingen moeten nu om 6 uur thuis vertrekken om om 9 uur met de lessen te starten. ‘s Avonds zijn ze pas om 20 uur terug thuis. Kortom, door het ‘s morgens vervroegen en ‘s avonds verlaten van de trein en het niet afstemmen van aansluitingsmogelijkheden aan het station van Brugge kunnen leerlingen onmogelijk onze school binnen een redelijke tijdspanne bereiken.”

Brief gericht aan Jo Cornu

‘t Kasteeltje is een school voor Buitengewoon Onderwijs (Buso), een vestigingsplaats van De Varens Brugge, gespecialiseerd in de opvang van kinderen met autisme (kernautisme). “Het leren gebruiken van het openbaar vervoer is een vaardigheid die wij onze leerlingen echt moeten aanleren”, legt de directeur uit. “Het hoeft geen betoog dat het doorvoeren van een dergelijke maatregel voor onze jongeren moeilijk ligt. Wij hebben ondertussen ook een schrijven gericht naar het secretariaat van spoorbaas Jo Cornu. Hij is op de hoogte. Wij hopen dat er toch nog een tussentrein kan geregeld worden om de vroegere toestand terug te herstellen.”

(DM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.