Leerlingen college Diksmuide willen veiliger Stovestraat

Een herinrichting van en een spiegel in de Stovestraat en eenrichtingsverkeer in de Kiekenstraat. Dat vragen 300 leerlingen en leerkrachten van het Sint-Aloysiuscollege in een petitie om de verkeersveiligheid in de buurt van het college te verhogen.

De ingang van het college in de bocht van de Stovestraat.

Jana De Maré, leerlinge van het Sint-Aloysiuscollege Diksmuide en lid van de werkgroep MOS (milieuzorg op school) zal tijdens het vragenkwartiertje voor de gemeenteraad van maandagavond 30 maart aan schepen Kurt Vanlerberghe een petitie overhandigen. In de petitie wordt gepleit voor meer verkeersveiligheid in de Stovestraat. In deze straat met een scherpe bocht is de leerlingeningang van het college gelegen.

In de petitie wordt voorgesteld om een grote spiegel te plaatsen in de hoek van de Stovestaat aan de zijde van het ABVV-kantoor, zodat zowel autobestuurders als fietsers een zicht hebben op het verkeer dat om de hoek komt.

De collegeleerlingen willen ook dat er wordt nagedacht over een herinrichting van de Stovestraat. Ze zien twee mogelijkheden: een uitbreiding van het al bestaande woonerf of het creëren van een schoolstraat.

“De verkeersstroom door de Kiekenstraat naar de Stovestraat kan vlotter”, vinden de leerlingen. “Dat kan door van de Kiekenstraat een eenrichtingsweg te maken met een breder voetpad. Om snel verkeer te vermijden zouden de parkeerstroken beurtelings langs een van de zijden van de straat kunnen worden aangebracht. Deze straat kan ook opgenomen worden binnen het al bestaande woonerf. Eventueel kan in deze straat, ter hoogte van het Wit-Gele Kruis, een extra kiss- en ridezone komen.”

Ongeveer 300 leerlingen en leerkrachten en ook meerdere leden van de ouderraad tekenden deze petitie.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.