Kuurne test eenrichtingsverkeer in centrum uit

Redactie KW

Sinds maandagmorgen is in enkele centrumstraten van Kuurne het proefproject van start gegaan voor éénrichtingsverkeer.

Met de proefopstelling wil de gemeente onderzoeken of ze zo kan bijdragen tot een fietsveilig gemeentecentrum. Het was maandag voor heel wat bestuurders dan ook duidelijk nog even wennen aan de nieuwe verkeerssituatie.

In de Kerkstraat die een van de straten is waar het eenrichtingsverkeer werd ingevoerd in de richting van het Kruiske konden hier en daar nog wat voertuigen worden gespot die in de verkeerde richting stonden geparkeerd. Ook voor wie de Bavikhoofsestraat wilde nemen was het aanpassen gezien daar enkel nog het verkeer in de richting van de Steenovenstraat is toegelaten.

Door de aanpassing van de verkeerssituatie kon alvast een toename van het verkeer vastgesteld worden in de Hulstsestraat. Naast deze twee belangrijke invalswegen werd er ook nog eenrichtingsverkeer ingevoerd in de Koning Albertstraat richting de Kerkstraat en in de Leiestraat richting de Harelbeeksestraat. Met de proefopstelling hoopt de gemeente alvast alle positieve en negatieve effecten die deze op het verkeer zal hebben te kunnen achterhalen. Via een enquête bij de inwoners van de straten en de Kuurnenaars zelf zal worden gepolst naar de bevinden van het proefproject dat nog loopt tot en met 17 juli.

(NSK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.