Kruispunt Vaartstraat – N382 in Wielsbeke afgesloten met betonblokken

© PNW
Redactie KW

Sinds half januari is het niet meer mogelijk om de Vaartstraat rechtstreeks te bereiken via de Expresweg (N382), of omgekeerd. Het gaat om een beslissing van Agentschap Wegen en Verkeer, al vindt het gemeentebestuur het een goede zaak.

Oppositiepartij U. stelde zich donderdagavond op de gemeenteraad vragen bij de betonnen afsluiting tussen de N382 en de Vaartstraat. Volgens Daisy Haydon, schepen van Openbare Werken, Verkeer en Mobiliteit had de Vlaamse overheid al enkele jaren geleden beslist dat de op- en afrit daar moest verdwijnen om de verkeersveiligheid te vergroten. “Alleen moet ik toegeven dat wij als gemeentebestuur nu wel wat in snelheid genomen waren”, gaf de CD&V-schepen toe.

Over de suggestie om de afrit van de N382 naar de Vaartstraat open te houden, toonde Haydon zich minder fan. “Het zou inderdaad praktisch zijn voor het verkeer komende van Ingelmunster, dat zo de bedrijven in de Vaartstraat dan kan bereiken. Alleen creëren we dan misschien een onduidelijke verkeerssituatie en daar ben ik geen voorstander van.”

(PNW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier