Naar aanleiding van een spijtig ongeval met een fietser op dat kruispunt vroeg de stad aan het Agentschap Wegen en Verkeer om de lichtenregeling aan te passen. De fietsers zullen voortaan volledig conflictvrij kunnen fietsen. Na aanvraag via een drukknop krijgen zij hun eigen groenfase. Dat was eerder al het geval op de as Pottelberg - Aalbeeksesteenweg, nu dus ook op de as Condédreef - Felix de Bethunelaan.

Axel Weydts, schepen van Mobiliteit en Openbare Werken: "We zijn heel blij dat het Vlaams Gewest wou ingaan op onze vraag om het kruispunt aan te passen. Verkeersveiligheid is immers belangrijker dan doorstroming. Op beide assen kunnen de fietsers nu oversteken zonder in conflict te komen met wagens."

Om deze gewijzigde verkeerssituatie aan te kondigen komen er informatieborden bij de drukknoppen. Het principe van "vierkant groen" kan (voorlopig) nog niet toegepast worden, doordat het wettelijk kader hiervoor ontbreekt.

De werken worden uitgevoerd op donderdag 9 mei. Tijdens de werken is er geen hinder voor het verkeer.

Naar aanleiding van een spijtig ongeval met een fietser op dat kruispunt vroeg de stad aan het Agentschap Wegen en Verkeer om de lichtenregeling aan te passen. De fietsers zullen voortaan volledig conflictvrij kunnen fietsen. Na aanvraag via een drukknop krijgen zij hun eigen groenfase. Dat was eerder al het geval op de as Pottelberg - Aalbeeksesteenweg, nu dus ook op de as Condédreef - Felix de Bethunelaan.Axel Weydts, schepen van Mobiliteit en Openbare Werken: "We zijn heel blij dat het Vlaams Gewest wou ingaan op onze vraag om het kruispunt aan te passen. Verkeersveiligheid is immers belangrijker dan doorstroming. Op beide assen kunnen de fietsers nu oversteken zonder in conflict te komen met wagens."Om deze gewijzigde verkeerssituatie aan te kondigen komen er informatieborden bij de drukknoppen. Het principe van "vierkant groen" kan (voorlopig) nog niet toegepast worden, doordat het wettelijk kader hiervoor ontbreekt. De werken worden uitgevoerd op donderdag 9 mei. Tijdens de werken is er geen hinder voor het verkeer.