De werken aan het kruispunt van de Lekkensstraat en de Zeger Maelfaitstraat zijn quasi afgerond. Voordien waren er kasseien, destijds nog een beschermd monument, maar die zijn allemaal wel en nu is er overal asfalt voorzien. Woensdag werden de fietssuggestiestroken aangeduid met een kleurtje, maar bij het zien van het eindresultaat fronsen enkele omwonenden toch de wenkbrauwen. Naast het rode fietspad dat er al werd voorzien, werd er een strook in nog feller rood aangebracht om automobilisten en fietsers te wijzen op een oversteek. En daarnaast werden ook de gebruikelijke oker stroken voorzien voor het aanduiden van de fietssuggestiestroken.

Allemaal bedoeld voor de verkeersveiligheid en en de duidelijkheid, maar in combinatie toch vooral een bont eindresultaat dat doet denken aan een kleurboek of een modern kunstwerk, zo oordelen de buurtbewoners. De reacties op Facebook zijn er niet naast, al variëren die wel van grappenmakerij tot ergernis.

Het zijn trouwens niet alleen de kleuren die vragen doen oproepen, ook met de eigenlijke herinrichting van het verkeerspunt is niet iedereen het eens. "De Zeger Maelfaitstraat is nu de hoofdbaan, waar er vroeger voorrang van rechts heerste", legt een buurtbewoner uit. "Het gevolg is nu dat de snelheden er de hoogte in gaan, met alle gevolgen vandien voor de veiligheid. Er rijden nu auto's aan munstens 80 kilometer per uur over dat punt."

Ook het feit dat parkeerplaatsen moesten sneuvelen, oogst kritiek.

(FV)