Kruispunt Ettelgemsestraat/Karpelhofstraat in Oudenburg krijgt rotonde

© LIN
Redactie KW

De eerste stappen zijn intussen al gezet. De verkeersdrempel werd al afgebroken en het uittekenen waar de rotonde moet komen, is gebeurd.

“De Ettelgemsestraat is een drukke weg en met de site Belleroche zal dit er niet op verbeteren. Daarom kiezen we daar voor een rotonde om de verkeersstroom te verbeteren. Een kleine ingreep die voor meer veiligheid moet zorgen in deze buurt”, zegt burgemeester Anthony Dumarey.

Haaientanden

Tegelijkertijd wordt aan de overkant het voetpad, in een boog, wat verbreed en komen op het wegdek haaientanden om de weggebruikers attent te maken op de nieuwe situatie. Ook in de Karpelhofstraat komen voor de rotonde dergelijke wegmarkeringen.

“De ingreep wordt door eigen diensten gerealiseerd en zal tussen de 5.000 en 6.000 euro kosten. We willen de werken op korte termijn voltooien, maar zullen in april in samenspraak met onze lokale politie al een proefopstelling plaatsen en daarna evalueren”, aldus nog de burgemeester.

Voorrang wijzigen

In de hele Ettelgemsestraat geldt nog altijd voorrang van rechts, iets waar veel gebruikers zich niet (meer) van bewust zijn. “In de komende jaren willen we de hele straat en ook de Dorpsstraat in Ettelgem aanpakken. We denken er aan om die voorrangsregel dan af te schaffen“, meldt Anthony Dumarey nog.

(LIN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.