Kruispunt Den Doorn in Oedelem wordt aangepakt

Redactie KW

Dat bevestigt schepen voor mobiliteit Jos Sypré van Beernem, waartoe ook Oedelem behoort. De aanpak ervan zal wel nog niet voor meteen zijn.

Het kruispunt Den Doorn in Oedelem, als drukke as van de Beekstraat, Akkerstraat en Beverhoutsveldstraat, kan als de toegangspoort van het Beverhoutsveld aanzien worden. Dat de verkeerssituatie er niet optimaal is, beseft ook schepen van mobiliteit Jos Sypré van CD&V.

“Wie vanuit richting Moerbrugge komt, kijkt er best links en rechts achterom vooraleer het kruispunt te dwarsen, wat op zich al onnatuurlijk is. In navolging van de Beernemstraat en Scherpestraat wordt dit jaar een studiebureau aangesteld voor het vernieuwen van de riolering en de aanleg van een veilig fietspad langs de Akkerstraat en Beverhoutsveldstraat. Het lijkt aangewezen om de vernieuwing van het kruispunt Den Doorn te koppelen aan dit dossier. De uitvoer van de werken zal evenwel voor de volgende bestuursperiode zijn.”

Jos Sypré geeft ook nog mee dat hiervoor in overleg treedt met buurgemeente Oostkamp, om mogelijk ook de fietsverbinding naar Moerbrugge te vernieuwen.

(RB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.