Kruispunt Cottemweg, Abdijlaan en Lindenlaan krijgt rotonde

Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

In de Mandelwijk in Oudenburg zijn al geruime tijd grote wegeniswerken aan de gang. De eerste fase nadert de afwerking en zou tegen eind maart voltooid zijn. Dan volgen er nog drie fases, want naast de nutsvoorzieningen word en straten en voetpaden volledig heraangelegd.

In het verlengde van die werken gaf het stadsbestuur de opdracht aan de aannemer om op het kruispunt Cottemweg, Abdijlaan en Lindenlaan een rotonde aan te leggen. “Dit om het verkeer tussen de Mandelwijk en het stadscentrum beter te regelen en de nu gevaarlijke situatie weg te werken, want daar geldt de voorrang van rechts”, legt burgemeester Anthony Dumarey uit.

“Dankzij deze rotonde zal het ter plekke een stuk veiliger worden voor de bewoners van de Mandelwijk en de Abdijlaan. We willen met deze rotonde een remmend effect creëren in de Cottemweg, van het stuk tussen de Ettelgemsestraat en de velden is een recht stuk dat als vlug uitnodigt om rap te rijden. Vermits er al wegeniswerken bezig zijn, valt de aanleg van de rotonde minder duur uit, dan dat je ze apart zou laten aanleggen. De kost is geschat tussen de 75.000 en 100.000 euro.” (LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier