Krottegemse handelaars trekken op ludieke manier aan de alarmbel in Roeselare

Redactie KW

“Geniet ervan, nu het nog kan”, met die woorden boden de handelaars van Krottegem schepen van Mobiliteit Griet Coppé (CD&V) een mand vol Krottegems lekkers aan. Voor aanvang van de gemeenteraad hekelden ze nog eens de verkeerssituatie rond Krottegem.

De handelaars van Krottegem verzamelden zich vanavond net voor aanvang van de gemeenteraad aan het stadhuis in Roeselare. Dit omdat het overleg rond de bijsturing van het verkeerscirculatieplan dat op 24 februari zou plaatsvinden, afgelast werd. Dat overleg met het schepencollege werd beloofd naar aanleiding van de 1.000 handtekeningen tegen het huidige verkeersplan, die eind december op het stadhuis werden afgeleverd. “Het verkeersplan brengt ons enkel isolatie, chaos, frustratie en spookrijders, want mensen weten amper nog hoe ze de Onze-Lieve-Vrouwemarkt kunnen bereiken”, klinkt het.

Op een ludieke en tegelijk pakkende manier, overhandigden de handelaars een mand met Krottegemse producten. De boodschap erbij is: geniet ervan, nu het nog kan. “Het pakket bevat Rodenbach, kaas en brood van bij ons. Daarmee willen we aantonen dat hier heel wat kwaliteitsproducten te verkrijgen zijn. De vraag is, hoe lang nog? Wij handelaars zien onze omzetcijfers namelijk dalen.”

Burgemeester Luc Martens (CD&V) belooft dat het schepencollege deze week nog zal nagaan waar het verkeersplan kan bijgestuurd worden.

(TD)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.